top of page

Ontaarde reisouders? (2)

Wij zien de stationcar van vrienden met de knipperlichten aan stoppen voor ons huis. Zij hebben een baby en komen gezellig middagje langs. De achterklep gaat open en er komt een stroom aan spullen op gang uit de achterbak onze woonkamer in. Wij kijken elkaar met beetje paniek aan: holy moly, heb je dat allemaal nodig met een baby? Wij verwachten namelijk ook een kindje.

Na het uitladen staat er een uitklapbare box, bedje, kinderwagen, maxi cosy, tas vol speeltjes en nog een tas vol verzorgingspulletjes. “Euh… is het de bedoeling dat de kleine bij ons blijft slapen? Dat kan wel hoor, leuk, maar we zijn vergeten dat we het hadden afgesproken.” Dat was inderdaad niet de bedoeling. Na het eten gingen ze op tijd weer naar huis zodat de kleine op tijd op bed ligt.

Toen alles weer in de auto zat en na het uitzwaaien, keken we elkaar weer aan. Heb je dat écht allemaal nodig? Want als we op reis gaan, hoe krijgen we dat allemaal mee? Zijn we slechte ouders als we eigenlijk alleen een verzorgingstasje meenemen?

Na onze eerste reis weten we dat het gelukkig ook anders kan. Gewoon lekker praktisch zijn en in de McGuyver modus. Less is echt more! Pak slim je tas en neem vooral nuttige zaken mee. Lees ook enkele van onze ‘tips voor reizen met een baby’.

In ons eerste hotel was wel een babybedje, maar dat was echt een onbruikbaar ding. We hebben onze koffer leeg gemaakt en handdoeken op de bodem gelegd. Ons kleintje lag heerlijk te slapen in de koffer naast ons bed. Even een twijfelmomentje: “Kan dit wel? Zijn we ontaarde ouders?”

We hebben de kleine niet horen klagen. Die leek nét zo lekker te slapen als in haar peperdure Stokke bedje thuis.

Koffer bedje

In ons volgende onderkomen was helemaal geen kinderbedje beschikbaar. Daar hebben we de hele diepe ‘love seat’ tegen het bed gezet. Een soort ‘co sleeper’, maar dan geïmproviseerd. Ik denk nog steeds dat wij meer last hadden van een soort ‘schuld gevoel’ dan dat onze prinsheerlijk slapende kleine had.

Chaise longue is prima baby bed

Ook op het terras of in het restaurant zijn er veel oplossingen om je kindje te laten slapen. Mits je even logisch en praktisch nadenkt. Zet twee stoelen tegen elkaar aan en je hebt al snel een prima bedje.

Na enkele dagen hebben we een tafellaken gekocht en een hangmatje van gemaakt. Dat is handig! Die hang je snel en eenvoudig op tussen een paar palen, bomen of gewoon twee stoelen. De kleine schommelt tevreden heen en weer. En opgerold neemt het maar weinig ruimte in beslag.

Onze ervaring is dat het grootste obstakel je eigen gevoel is: “we zijn toch geen ontaarde ouders?”

In the spotlight
Recent stories
Archive
Search for tags
Follow us
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page