top of page

In onze nopjes met de oordopjes

Onze kleine is nu bijna 8 weken en gaat voor het eerst op reis. Voor het eerst met drie paspoorten op pad. Eentje kersvers met de foto van onze inimini. Alle bladzijden nog leeg, zonder stempels. Maar daarin komt nu dus verandering!

Trots en enigszins gespannen komen we op Schiphol aan. In het verleden hebben we zelf veel voor werk en privé gereisd. Heel wat keren heb ik hartgrondig afgegeven op mensen die vliegen met kids. Wat een aso’s! Hoe kan je zo’n kleintje meenemen in een vliegtuig? Want iedereen zal herkennen dat je dus altijd precies naast zo’n dreinend schreeuwend wurmpje zit. Totaal ongepast! Waarom gaan die mensen niet gewoon met de auto naar Zuid Frankrijk of zo? Waarom vallen ze mij lastig in een vliegtuig waar je geen kant op kan!

En daar staan we nu we dan, mét zo’n onvoorspelbaar kleintje. Angstig dat ze de hele boel bij elkaar gaat schreeuwen in die kleine ruimte met heel, heel veel mensen! Nu zijn wij dus die irritante aso’s.

We hebben echter een, denken wij, slim charmeoffensief bedacht! Thuis zijn we gaan knutselen en plastic zakjes geknipt met daarin een briefje met daarop de meest innemende foto van onze kleine druif. Daarbij een tekst met ‘dit is mijn eerste vlucht en ik hoop dat ik het leuk vind. Zo niet, dan heeft u hierbij een setje oordopjes.” Want in het zakje zitten ook twee van die mooie gele oor plugjes. We hopen dat mensen om ons heen in ieder geval een klein beetje begrip hebben als de kleine het op een schreeuwen zet.

We hebben haar voor de start goed uitgehongerd zodat ze gretig aan de borst wil. Is ook meteen goed om de oortjes open te houden. Maar, wonder boven wonder, de kleine heeft geen kik gegeven. Na de vlucht kregen we de meeste zakjes met oordopjes weer terug met een complimenteuze glimlach. Wat een heldin! Hopen dat het op de terugweg ook zo goed gaat. En zo niet… dan hebben we nog altijd onze oor dopjes!

Ear plug charm

In the spotlight
Recent stories
Archive
Search for tags
Follow us
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page